Do góry

Konkurs kulinarny

Konkurs kulinarny

Zapraszamy mieszkańców Partnerstwa Dorzecze Słupi (Borzytuchom, Bytów, Cewice, Czarna Dąbrówka, Damnica, Dębnica Kaszubska, Główczyce, Kępice, Kołczygłowy, Kobylnica, Parchowo, Postomino, Potęgowo, Sławno, Słupsk, Smołdzino, Studzienice, Tuchomie, Ustka) do udziału w KONKURSIE KULINARNYM, który odbędzie się dn. 31 lipca 2010 r. na dziedzińcu bytowskiego zamku o godz. 15.00.

Konkurs odbędzie się podczas IV Jarmarku Pomorskiego organizowanego przez Fundację Partnerstwo Dorzecze Słupi oraz Bytowskie Centrum Kultury w Bytowie.

Celem konkursu jest promocja kuchni regionalnej, tradycyjnej z terenu Dorzecza Słupi. Dla uczestników konkursu zapewniamy miejsce na specjalnie do tego celu przygotowanym stoisku, gdzie wystawione będą potrawy konkursowe. Potrawy prezentowane powinny być gotowe do spożycia.

Każda potrawa oceniona zostanie przez Jury w następujących kategoriach:
smak potrawy/produktu
wygląd potrawy/produktu
związek z lokalnymi tradycjami Dorzecza Słupi
oryginalność
nazwa.
Trzem uczestnikom konkursu, których potrawy zdobędą najwyższe oceny Jury, zostaną wręczone nagrody główne. Organizatorzy przewidują nagrody – wyróżnienia dla wszystkich uczestników konkursu. Pula nagród wynosi 4.000 zł.

Pliki do pobrania:
– regulamin konkursu (pdf)
– formularz zgłoszeniowy (pdf)
– formularz zgłoszeniowy (doc)

Zgłoszenia winny być przesyłane na adres organizatora konkursu do 26 lipca br.:
Bytowskie Centrum Kultury
ul. Wojska Polskiego 12; 77-100 Bytów
e-mail: l.grosz@bck-bytow.pl; biuro@pds.org.pl
tel./faks: 059 822 25 44; 059 846 85 74

Powiększ