Do góry

Ryba na talerzu

Ryba na talerzu

Ryba
na talerzu


Zgłoś
swój przepis na potrawę rybną







Stowarzyszenie
Miłośników i Animatorów Kultury „Bazuny” i Bytowskie
Centrum Kultury planuje wydać
broszurę
z
przepisami na potrawy rybne
.
Każdy
może przesłać swój przepis na potrawę rybną i jej zdjęcie:
przystawki, zupy, dania główne, śniadania, kolacje itp. Najlepsze
propozycje znajdą się w folderze promującym kuchnię regionalną.
Broszura będzie dostępna bezpłatnie na imprezach okolicznościowych, w
punktach informacji turystycznej, gospodarstwach agroturystycznych
itp.







Przepisy
na potrawy rybne wraz ze zdjęciem należy przesłać na adres: 
lilianna.grosz@gmail.com
lub sekretariat@bck-bytow.pl
do dnia 5
września 2014 r.



Kompletne
zgłoszenie powinno zawierać:




  • zdjęcie potrawy w
    formacie JPEG o rozdzielczości co najmniej 1024 x 768, 



  • nazwę potrawy, 



  • potrzebne
    składniki użyte do jej przygotowania,



  • sposób
    i czas przyrządzenia potrawy.  




Do
zgłoszenia trzeba też podać imię i nazwisko autora przepisu.







To
dobra okazja, żeby lokalni amatorzy kucharzenia, ale też gospodarstwa
agroturystyczne, koła gospodyń wiejskich serwujące dobrą, regionalną
kuchnię pochwaliły się swoimi kulinarnymi przepisami.



Stowarzyszenie zastrzega
sobie wybór przepisów, które zostaną zamieszczone w folderze.






Broszura
realizowana w ramach operacji pn. 
PuzloRYBYtowskie
współfinansowanej
przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu
Rybackiego, zapewniającą inwestycje w zrównoważone rybołówstwo.

Powiększ