Konkurskulinarny
Konkurs
kulinarny
Zapraszamy
mieszkańców Partnerstwa
Dorzecze Słupi (Borzytuchom,
Bytów, Cewice, Czarna Dąbrówka, Damnica, Dębnica Kaszubska,
Główczyce, Kępice, Kołczygłowy, Kobylnica, Parchowo, Postomino,
Potęgowo, Sławno, Słupsk, Smołdzino, Studzienice, Tuchomie, Ustka)
do
udziału w Konkursie
kulinarnym „Kuchnia Dorzecza Słupi”,
który odbędzie się dn. 28
lipca 2012 r.
na dziedzińcu bytowskiego zamku o godz. 15.00. Konkurs obejmuje dwie
kategorie: potrawy i nalewki.
Konkurs
odbędzie się podczas VI
Jarmarku Pomorskiego
organizowanego przez Fundację Partnerstwo Dorzecze Słupi oraz
Bytowskie Centrum Kultury w Bytowie.
Celem
konkursu jest
promocja kuchni regionalnej i tradycyjnej z terenu Dorzecza Słupi.
Dla uczestników konkursu zapewniamy miejsce na specjalnie do tego
celu przygotowanym stoisku, gdzie wystawione będą potrawy i nalewki
konkursowe. Prezentowane potrawy/nalewki powinny być gotowe do
spożycia.
Każda
potrawa/nalewka oceniona zostanie przez Jury w następujących
kategoriach:
smak
potrawy/nalewki
wygląd
potrawy/nalewki
związek
z lokalnymi tradycjami Dorzecza Słupi
oryginalność
nazwa.
Trzem
uczestnikom konkursu w kategorii potrawa oraz nalewka, którzy zdobędą
najwyższą liczbę punktów zostaną wręczone nagrody w formie czeku na
zakup artykułu/ów w dowolnym w sklepie AGD. Organizatorzy
przewidują nagrody – wyróżnienia dla wszystkich uczestników konkursu.
Pula
nagród wynosi 4.000 zł.
Regulamin
konkursu
oraz formularz
zgłoszeniowy
Zgłoszenia
winny być przesyłane na adres organizatora konkursu
do 20 lipca br.:
Bytowskie
Centrum Kultury
ul.
Zamkowa 2, 77-100 Bytów
e-mail:
l.grosz@bck-bytow.pl; biuro@pds.org.pl
tel.:
59 822 55 12 lub tel./fax 59 822 25 44, 59 81 32 200