Konkurskulinarny
Konkurs
kulinarny
Zapraszamy
mieszkańców Partnerstwa
Dorzecze Słupi (Borzytuchom,
Bytów, Cewice, Czarna Dąbrówka, Damnica, Dębnica Kaszubska,
Główczyce, Kępice, Kołczygłowy, Kobylnica, Parchowo, Postomino,
Potęgowo, Sławno, Słupsk, Smołdzino, Studzienice, Tuchomie, Ustka)
do
udziału w Konkursie
kulinarnym „Kuchnia Dorzecza Słupi”,
który odbędzie się dn. 09
sierpnia 2014 r. /sobota/
na dziedzińcu bytowskiego zamku
o
godz. 15.00.
Ogłoszony konkurs obejmuje dwie kategorie konkursowe: potrawa oraz
nalewka.
Konkurs
odbędzie się podczas VIII
Jarmarku Pomorskiego
organizowanego przez Fundację Partnerstwo Dorzecze Słupi oraz
Bytowskie Centrum Kultury w Bytowie.
Celem
konkursu jest promocja kuchni regionalnej i tradycyjnej z terenu
Dorzecza Słupi. Dla uczestników konkursu zapewniamy miejsce do
zaprezentowania potrawy i/lub nalewki. Zgłaszane potrawy/nalewki
powinny być gotowe do spożycia.
Każda
potrawa lub nalewka zostanie oceniona przez Jury w następujących
kategoriach:
smak
potrawy/nalewki
wygląd
potrawy/nalewki
związek
z lokalnymi tradycjami Dorzecza Słupi
oryginalność
nazwa.
Laureaci
konkursu w kategorii potrawa oraz nalewka, którzy zdobędą najwyższą
liczbę punktów otrzymają nagrody rzeczowe: sprzęt AGD, RTV,
komputerowy lub turystyczny. Organizatorzy przewidują również nagrody
– wyróżnienia dla wszystkich uczestników konkursu. Pula
nagród wynosi 4.000,00 zł.
Regulamin
konkursu
oraz formularz
zgłoszeniowy
Zgłoszenia
winny być przesyłane na adres organizatora konkursu do 28 lipca br.:
Bytowskie
Centrum Kultury
ul.
Zamkowa 2, 77-100 Bytów
e-mail:
lilianna.grosz@gmail.com;
p.pradella@pds.org.pl
tel.:
59 822 55 12, 59 81 32 201 lub tel./fax 59 822 25 44, 59 81 32
200
Do pobrania:
Regulamin
Karta zgłoszenia