Do góry

Konkurs kulinarny

Konkurs kulinarny

Konkurs kulinarny




Zapraszamy
mieszkańców Partnerstwa
Dorzecze Słupi
(Borzytuchom,
Bytów, Cewice, Czarna Dąbrówka, Damnica, Dębnica Kaszubska,
Główczyce, Kępice, Kołczygłowy, Kobylnica, Parchowo, Postomino,
Potęgowo, Sławno, Słupsk, Smołdzino, Studzienice, Tuchomie, Ustka)
do udziału w
konkursie kulinarnym
„Kuchnia Dorzecza Słupi”
,
który odbędzie się dn. 28
lipca 2013 r.

na dziedzińcu bytowskiego zamku o godz. 15.00. Konkurs obejmuje dwie
kategorie: potrawy i nalewki.




Konkurs odbędzie się
podczas VII Jarmarku
Pomorskiego

organizowanego przez Fundację Partnerstwo Dorzecze Słupi oraz
Bytowskie Centrum Kultury w Bytowie.




Celem konkursu jest
promocja kuchni regionalnej i tradycyjnej z terenu Dorzecza Słupi.
Dla uczestników konkursu zapewniamy miejsce na specjalnie do tego
celu przygotowanym stoisku, gdzie wystawione będą potrawy i nalewki
konkursowe. Prezentowane potrawy/nalewki powinny być gotowe do
spożycia.

Każda
potrawa/nalewka oceniona zostanie przez Jury w następujących
kategoriach:


  • smak potrawy/nalewki

  • wygląd
    potrawy/nalewki

  • związek z
    lokalnymi tradycjami Dorzecza Słupi

  • oryginalność

  • nazwa.




Laureaci
konkursu w kategorii potrawa oraz nalewka, którzy zdobędą najwyższą
liczbę punktów, otrzymają nagrody rzeczowe lub karty upominkowe na
zakup artykułu/ów AGD/RTV. Organizatorzy przewidują nagrody –
wyróżnienia dla wszystkich uczestników konkursu. Pula
nagród wynosi 4.000 zł.



Do pobrania:

Regulamin konkursu oraz
formularz zgłoszeniowy



Zgłoszenia winny
być przesyłane na adres organizatora konkursu

do 22 lipca br.:


Bytowskie Centrum Kultury


ul.
Zamkowa 2, 77-100 Bytów


e-mail: l.grosz@bck-bytow.pl;
biuro@pds.org.pl


tel.:
59 822 55 12 lub tel./fax 59 822 25 44, 59 81 32 200

Powiększ