CARVING
W dniach 04-05 sierpnia 2012 roku Fundacja Partnerstwo Dorzecze Słupi zorganizowała dla miłośników rzeźbienia w owocach i warzywach z obszaru Partnerstwa Dorzecze Słupi warsztaty z carvingu. Podczas warsztatów uczestnicy zapoznali się ze sprzętem do wycinania metodą carvingu i praktycznie poćwiczyli wykonywanie dekoracji z marchwi, selera, arbuza, papryki chili, pomidora, rzodkiewki oraz ananasa. Zdobyte umiejętności przez uczestników warsztatów przydadzą się podczas dekoracji potraw i stołów czyniąc je niepowtarzalnymi w swoim rodzaju. Warsztaty były poprowadzone przez profesjonalistkę i pasjonatkę, która zajmuje się carvingiem od lat – Elżbietę Polenceusz. Warsztaty odbyły się w Centrum Międzynarodowych Spotkań w Tuchomiu.
Poniżej zdjęcia dekoracji z owoców i warzyw przygotowanych przez uczestników warsztatów.